Penkta turo diena. Škotijos granito džiunglės - Aberdeen [dienoraštis]
Pirmasis apsilankymas Škotijoje. Tokiems pirmiems dalykams visuomet tenka skirti daugiau laiko ir dėmesio faktams ir šiaip bendram susipažinimui.
Pradėdami šnekėti apie Williama Wallace'a ir jo lemtingą mūšį, vėliau ekranizuotą Melo Gibsono, net nepastebime kaip nukeliaujame iki šnekų apie Mogwai ir jų gerus, o taip pat ir nuobodžius albumus. Vėliau mums papasakojama apie penkiolikos metų senumo žūdynes Dublane mieste, tačiau vėl viskas grįžta į pozityvias vėžias važiuojant šalimais Šiaurės jūros. Škotijos gamta susiliejanti su išskirtinai škotiškų pilių vaizdais ilgam įstrigs mūsų galvose, na o miestas Aberdeen… Net nežinia nuo ko čia pradėti… Vieni sako kad jis didumo kaip Kaunas, kiti sako kaip Klaipėda. Tačiau šioje vietoje esmė yra ne dydis. Pasiekę granito džiungles šiek tiek pasijautėme kaip pasakoje, o kai kas gal netgi trumpam nukeliavo į Hario Poterio Hogwarts mokyklos apylinkes. Jokiu būdu šios asociacijos neturėtu būti traktuojamos kaip juokas, čia viskas tiesiog kitaip nei mes esame matę. Visą pusdienį iki pat koncerto žavėjomes Aberdeeno architektūra, uostu, vaikščiojome gatvėmis, gatvelėmis ir nuotraukų padarėme daugiau nei bet kada. Koncertas vyko klube The Tunnels, tiesiogine to žodžio prasme tunelyje. Buvo nemažai problemų soundcheck'o metu, kas nemenkai gadino nuotaiką. Duris atidarė tradiciškai 19.30. DJ Rasp muzika taisė nuotaiką į gerą, o jau 21.00 buvome pasiruošę žengti ant scenos. 20 kūrinių prabėgo lyg 20 minučių, viskas maksimaliai lyg akseleratorius nuspasustas iki dugno. Tik pokoncertinis nuovargis davė suprasti kad viskas lyg ir pasibaigė, tačiau niekas nežadėjo skirstytis. DJ Rasp vėl suko plokšteles, prie atributikos kampelio nuotraukos, autografai ir daug šypsenu ir taip iki pat antros valandos nakties.
Ilgai užtruktume pasakodami apie visą koncertą, tačiau kiekvienas buvęs papasakotu dar kažka daugiau ko gal būt neįsiminėme. Buvo žiauriai smagu, o dar smagiau yra tai jog pirmas koncertas Škotijoje pavyko taip puikiai. Toliau kelionė į Edinburgą. Škotijos svetingumą dar bus proga aprašyti, o kol kas visiems kas buvo Aberdeen'o koncerte didžiulis dėkui! Pasikartosime sakydami, bet be jūsų nebūtų ir mūsų. Ačiū!
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Muzika kuri saugo 1996 - 2024
Degalai Mushroom CMS